Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin

08 2019 svi

Centar za plin Hrvatske d. o. o. i Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP), članica Međunarodne plinske unije (IGU), najavljuju 34. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, koji se tradicionalno održava u Opatiji od 8. do 10. svibnja 2019. godine.

Jedna od najvećih međunarodnih plinskih konferencija i izložaba u regiji srednje i jugoistočne Europe očekuje sudjelovanje oko 600 stručnjaka za plin i energetiku, od čega 60-ak uglednih predavača i više od 40 izlagača iz 20 zemalja Europe i svijeta. Utjecajni skup plinske struke u Opatiji obuhvatit će niz aktualnih tema važnih za plinsko gospodarstvo i energetiku koje se protežu duž cijelog lanca prirodnog plina, kao i ključnu problematiku koja će odrediti razvoj tržišta prirodnog plina u bliskoj budućnosti.

Osim usmenih prezentacija znanstvenih i stručnih radova o temama konferencije te tehničko-komercijalnih prezentacija pojedinih tvrtka, održat će se i posterska sekcija na kojoj će biti prikazani radovi brojnih stručnjaka iz različitih područja energetske struke.

Opatijski Susreti uključeni su u Program stručnog usavršavanja Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) te sudionicima konferencije osiguravaju 20-ak školskih sati stručnog usavršavanja o temama plina, energetike, osnova tehničke regulative i termotehničkih sustava i postrojenja.

Usporedno s konferencijom, kao i svake godine, održat će se izložba plinske opreme i tehnologije na kojoj će više od 40 domaćih i inozemnih izlagača prikazati napredna tehnička rješenja za plinsko gospodarstvo i energetiku.